Flytta domännamn från oss

Ompekningsförfrågan skall ske skriftligt via e-post, post eller fax och undertecknas av kontaktpersonen eller skickas från kontaktpersonens e-postadress. Förfrågan skall innehålla information om vilken ny leverantör som domännamnet skall pekas till och tekniska detaljer som den nya leverantören har angvit, ex. DNS-uppgifter eller om domännamnet skall låsas upp och en AUTH-kod skall genereras.

Ompekningsförfrågan skickas till info@internetservice.se eller via post Internetservice AB, Förlandavägen 535, 439 75 Fjärås.

Handläggningstiden är minst 2-5 arbetsdagar beroende på typ av ompekning. Vi kan normalt erbjuda snabbast handläggning för förfrågningar som skickas via e-post.

Observera

Vi accepterar endast ompekningar för kunder vars fakturor är fullbetalda. Domännamn med ändelsen .nu kan kunden tillsammans med den nya leverantören flytta utan vår inblandning. Domännamn med ändelsen .se eller .com kan den nya leverantören förbereda en flytt samtidigt som kunden skickar in ompekningsförfrågan till oss. I de fall då en leverantör inleder ett ompekningsförsök där vi inte fått in en ompekningsförfrågan kommer den att stoppas för att skydda kunden.

Ompekning räknas inte som uppsägning av domännamnet om så inte avtalats. Gör därför alltid en uppsägning i samband med ompekningen om du har för avsikt att låta den nya leverantören stå för domännamnsavgiften i framtiden. Uppsägningen måste inte ske skriftligt men vi rekommenderar det.

När en flytt väl är påbörjad upphör vårt ansvar för domännamnet. Eventuella driftstörningar eller andra fel som uppstår därefter måste den nya leverantören stå till svars för. Någon support för flytt av hemsidan eller domännamnet kan vi tyvärr inte lämna. Den nya leverantören skall kunna ge er all information.